Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19 în România, lt. col. dr. Valeriu Gheorghiță, a anunțat apariția încă unui ser care să imunizeze populația împotriva coronavirusului.

Este vorba despre vaccinul contra COVID-19 de la Johnson & Johnson, iar dozele ar urma să fie disponibile în țara noastră, din luna aprilie, potrivit digi24.ro

Noutatea şi totodată avantajul este că se va administra o singură injecție, iar eficacitatea va fi similară cu cea a vaccinului dezvoltat de AstraZeneca.

„După cum ştim, compania Johnson & Johnson şi-a depus documentaţia pentru a obţine autorizaţia de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Asta înseamnă că în aprilie am avea primele doze.

Este un vaccin tot pe bază de vector viral, pe adenovirus uman, eficacitatea e similară cu cea de la Astra Zeneca, însă avantajul este că e suficient să administrăm o singură doză de vaccin.

Temperatura de păstrare este obişnuită. Aşa ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare", a declarat dr. Valeriu Gheorghiţă.

Medicul spune că vaccinarea este esenţială pentru stoparea pandemiei, dar şi pentru ridicarea restricţiilor impuse în această pandemie.

„Măsurile restrictive pot fi ridicate dacă avem trei condiţii îndeplinite, să avem un număr foarte mare de populaţie vaccinat, să nu avem tulpini virale circulante şi un al treilea lucru important să avem cât mai multe dovezi a scăderii ratei incidenţei prin vaccinare.

Prin vaccinare, procentul celor care fac boala simptomatică e redus foarte mult. La Astra Zeneca studiile arată un procet de 67%, nivelul e foarte ridicat din viaţa de zi cu zi", a mai precizat medicul.

Astfel, România va beneficia de patru vaccinuri anti-COVID, cel mai nou fiind produs de compania Janssen, filiala belgiană a gigantului american Johnson & Johnson.

În prezent, în România sunt prezente vaccinurile dezvoltate de Pfizer/BioNTech, Moderna și AstraZeneca.

Citeste si:
Peste 2.300 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 în ultima săptămână
Peste 2.300 de cazuri noi de...


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Februarie 2021 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.