Ministerul Sănătăţii a explicat de ce au apărut noile tulpini de SARS-CoV-2. Conform specialiştilor, tulpinile apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutaţii.

„În acest moment, există mai multe tulpini noi identificate ale virusului SARS-CoV-2. Acestea apar din cauza răspândirii virusului, care a suferit mutaţii. Mutaţiile sunt rezultatul unor erori care apar în momentul copierii materialului genetic - aceasta este o etapă a procesului de multiplicare a virusului”, au arătat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Conform acestora, multiplicarea virusului începe după ce acesta a intrat într-o celulă din corp. „Multiplicarea presupune copierea materialului genetic al virusului şi sinteza de noi componente virale. Ulterior, acestea sunt asamblate în noi virusuri. Când celula îşi atinge limita de producţie, se sparge şi eliberează virusurile nou formate”, au mai scris specialiştii de la Ministerul Sănătăţii pe pagina de Facebook a instituţiei.

Retail jobs

Potrivit acestora, tot din cauza unor mutaţii, virusul SARS-CoV-2 a început să se transmită de la om la om.

Specialiştii susţin că mutaţiile sunt procese care nu pot fi prevenite sau prevăzute şi, cu cât numărul oamenilor infectaţi este mai mare, cu atât sunt mai mari şansele ca un virus să sufere mutaţii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Februarie 2021 - 11 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.