Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Naţional de Conducere a Campaniei de Vaccinare împotriva COVID-19, a afirmat că nu se recomandă consumul de alcool înainte și după vaccinare, deoarece se înregistrează o scădere a răspunsului imun.

Categoric descurajam și recomandăm reducerea la minimum a consumului de alcool. Trebuie să înțelegem că prin consum de lungă durată vom înregistra o scădere a răspunsului imun, deci este un motiv de imunodepresie, de diminuare a răspunsului imun post vaccinare.

În condițiile în care în ziua vaccinării sau după există o expunere la cantități variabile de alcool, nu există un impact direct asupra eficacității vaccinului sau asupra profilului de siguranță, altul decât cel legat strict de consumul de alcool. Nu există date care să arate un profil de siguranță nefavorabil, dar evident că nu recomandăm consumul de alcool în nici un context”, a declarat medicul Valeriu Gheorghiță, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Februarie 2021 - 04 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.