Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a afirmat că bugetul alocat anul acesta pentru ministerul pe care îl conduce este mai mare față de anul trecut, dar „nu este suficient”.

Bugetul Sănătăţii este constituit în bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi bugetul Ministerului Sănătăţii, iar dacă ne uităm în bugetul Ministerului Sănătăţii vorbim, de asemenea, despre o parte care transferă mai departe către fondul Casei şi cealaltă care rămâne efectiv pentru activităţile Ministerului Sănătăţii. Această ultimă parte despre care vă vorbesc este un pic mai mare anul acesta faţă de anul trecut. Nu este suficient şi principala problemă sunt costurile care vin în acest an şi probabil că nu se vor repeta în anul 2022, dar, pentru acest lucru, am primit asigurări că vom găsi soluţii. Colegii mei au fost în dimineaţa asta la Ministerul Finanţelor Publice, am avut acum, de asemenea, discuţii în coaliţie, lucrurile îşi vor găsi o soluţie”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit g4media.ro.

Retail jobs

Acesta a fost întrebat dacă este mulțumit de bugetul pe care l-a primit, iar el a spus că nu crede că este vreun minister care să fie complet mulțumit, dar că este un buget care va permite investițiile și rezolvarea problemelor urgente.

Declarațiile lui Vlad Voiculescu au venit după ce premierul Florin Cîțu a spus că bugetul alocat anul acesta Ministerului Sănătății este mai mare decât cel din ultimii doi ani.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Februarie 2021 - 03 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.