Majoritatea ţărilor din Europa rămân „vulnerabile” pe perioada pandemiei de coronavirus chiar dacă vaccinurile oferă speranţă, a declarat joi directorul regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge.

Deşi numărul infectărilor şi cel al deceselor asociate COVID-19 a scăzut în ultimele săptămâni, cifrele sunt „prea mari", a afirmat Hans Kluge, subliniind că există „o linie subţire între speranţa unui vaccin şi un fals sentiment de siguranţă".

Ţările ar trebui să urmărească atent focarele de coronavirus şi răspândirea în comunitate a tulpinilor mai transmisibile, a precizat oficialul OMS, referindu-se la tulpinile descoperite în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Începând de miercuri, 17 state şi teritorii din regiunea europeană a OMS au avut o incidenţă în 14 zile de peste 400 de cazuri la 100.000 de locuitori.

În acest context, şeful OMS Europa a avertizat că relaxarea „prea rapidă" a restricţiilor riscă să pună în pericol „avansul obţinut cu greu".

Citeste si:
VIDEO România, groapa de gunoi a Europei. Opt automarfare cu...
VIDEO România, groapa de...

Deciziile de ridicare a restricţiilor sociale şi de sănătate publică trebuie susţinute cu date, pe baza evaluării epidemiologice şi a capacităţii sistemului de sănătate", a adăugat acesta, potrivit Agerpres.

În ceea ce priveşte statisticile privind vaccinarea, Kluge a precizat că 7,8 milioane de persoane au fost imunizate cu cele două doze de vaccin în 29 din cele 37 de ţări din Europa care au început vaccinarea, „echivalentul a doar 1,5% din populaţie".

Vaccinarea grupurilor prioritare salvează deja vieţi", a subliniat oficialul OMS, adăugând că „amploarea implementării vaccinării este imensă, iar inoculările vor necesita timp".

Citeste si:
OMS face avertizări dure: „Virusul se mişcă mai repede decât...
OMS face avertizări dure:...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.