Încă 5 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7. au fost raportate miercuri, informează Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a fost informat astăzi, de către Institutul Naţional de Sănătate Publică (INSP) - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT), că au fost raportate încă 5 noi cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7", afirmă MS.

Potrivit sursei citate, toate persoanele infectate sunt din judeţul Botoşani.

Este vorba despre 3 persoane care fac parte dintr-un focar, şi anume un bărbat în vârstă de 79 de ani şi două femei în vârstă de 84 de ani şi, respectiv, 78 de ani, ultima dintre acestea fiind contact cu o persoană revenită de curând din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Un alt caz reprezintă o femeie în vârstă de 52 ani, care provine dintr-un alt focar depistat în judeţ. Al cincilea caz reprezintă un bărbat în vârstă de 60 ani, a cărui sursă este necunoscută", susţine aceeaşi sursă, potrivit Agerpres.

Până în prezent, CNSCBT a confirmat, la nivel naţional, 64 de cazuri de infectare cu SARS-Cov-2, noua varianta UK - linia genetică B.1.1.7.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Februarie 2021 - 05 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.