Un număr de 42.000 de doze de vaccin Moderna vor ajunge vineri la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino", anunţă Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19.

Transportul va fi asigurat de firma producătoare, dozele de vaccin urmând să fie aduse la Bucureşti pe cale terestră şi depozitate la Centrul Naţional de Stocare. În perioada următoare acestea vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional, precizează sursa citată.

Administrarea de vaccinuri Moderna a început joi dimineaţă, din cele două tranşe sosite până în prezent în România.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vaccinuri este aproximativ aceeaşi. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID-19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%. Ambele vaccinuri utilizează tehnologia ce se bazează pe ARN mesager, mai menţionează CNCAV.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului "Cantacuzino" este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România - autoritatea naţională cu competenţă în domeniul medicamentului de uz uman.

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară "Cantacuzino" poate desfăşura, în calitate de distribuitor angro, operaţiuni de deţinere, custodie şi livrare pentru medicamente cărora li se aplică criterii suplimentare de tipul: produse în acord cu art. 806 din Legea 95/2006 republicată: medicamente imunologice, respectiv produse cu distribuţie în "lanţul rece" (care necesită manipulare la temperaturi scăzute), mai arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Citeste si:
Rafila: „Au sosit primele doze de vaccin cu noua formulă contra...
Rafila: „Au sosit primele...

Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Februarie 2021 - 12 : 02

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.