Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că spitalul modular de la Pipera a fost închis deoarece nu mai există o problemă cu numărul de locuri pentru pacienții cu Covid-19 din Capitală. Decizia de închdere a fost luată de conducerea Spitalului Victor Babeș.

Spitalul din Pipera este închis în urma unei decizii a managementului de la Victor Babeş. La Victor Babeş existau de dimineaţă (vineri dimineaţa – n.r.) peste 60 de locuri libere. Am verificat asta cu managementul de acolo pentru cazul în care pacienţi de la Matei Balş ar trebui să fie transferaţi. Nu vorbim despre o lipsă de capacitate în momentul acesta în Bucureşti. Tocmai de aceea a putut fi închis spitalul modular din Pipera. Referitor la situaţia din spitale, asta nu se poate schimba în mod magic”, a spus ministrul.

Vlad Voiculescu a fost întrebat dacă de la existența unei aeroterme într-unul dintre saloane s-ar fi produs incendiul de la Spitalul „Matei Balș”, iar acesta a subliniat faptul că „ar trebui ca improvizaţii de orice fel să nu se mai întâmple”.

M-aţi întrebat dacă acolo era un reşou. Cred că lucrurile trebuie diferenţiate şi ar trebui să avem standarde pentru toate spitalele din România şi ar trebui ca improvizaţii de orice fel să nu se mai întâmple. Cel puţin de acum încolo să nu mai avem improvizaţii, asta înseamnă, cum spuneam, oameni profesionişti care să facă lucrurile cum se cuvine la nivelul spitalelor şi mai puţin firme de partid şi mai puţine achiziţii care să ducă spre firme de partid”, a declarat Vlad Voiculescu.

Retail jobs

Ministrul Sănătății a afirmat că știe despre problema încălzirii deficitare în spitalele din București. Acesta a spus că a vorbit și cu primarul general, Nicușor Dan, dar situația nu se poate rezolva „în mod magic”.

Evident că am avut aceste discuţii (cu Nicuşor Dan – n.r.) şi discuţiile nu au început de ieri, de astăzi. Evident că ştie toată lumea care sunt problemele legate de Termoenergetica. Sunt probleme vechi, care încă nu au fost rezolvate. Chiar săptămânile trecute vorbeam aşa cum bine spuneţi despre problema spitalelor Colentina şi Matei Balş care au rămas fără căldură. Aşa cum bine spuneţi, oamenii s-au gospodărit aşa cum s-a putut. Evident că asta poate duce la nenorociri. (...) Domnul Nicuşor Dan nu poate să rezolve în mod magic. Termoenergetica are probleme ceva mai vechi. În momentul acesta din câte ştiu nu există probleme cu încălzirea”, a explicat ministrul Sănătății, potrivit Mediafax.

Citeste si:
Vacanța din Grecia nu i-a prins prea bine Alexandrei Stan. Vedeta a...
Vacanța din Grecia nu i-a...

Despre autor:


Ultima actualizare: 29 Ianuarie 2021 - 11 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.