Deputatul PSD Alexandru Rafila a declarat că circa cinci milioane de persoane ar trebui vaccinate împotriva Covid-19, până în septembrie, pentru a putea fi vorba despre o imunizare colectivă.

Pentru ca acest lucru să poată fi posibil, medicul susține că în fiecare zi ar trebui făcute cel puțin 50.000 de vaccinuri.

Sperăm să îşi îmbunătăţească performanţa. În mod evident, trebuie să ajungem la un număr mult mai mare de persoane vaccinate în fiecare zi, ca să putem să sperăm că vaccinăm măcar cu vaccinurile de la Pfizer şi de la Moderna circa cinci milioane de persoane până în luna septembrie. Asta înseamnă că măcar 50.000 de persoane trebuie vaccinate în fiecare zi şi cu cât începe mai rapid cea de-a doua etapă, cu programarea prin intermediul medicilor de familie sau direct pe site-ul legat de această vaccinare, cred că ar fi mai bine”, a declarat Alexandru Rafila.

Rafila susține că ar trebui făcută o campanie de informare reală pe tema vaccinării anti-Covid.

Important este ca această campanie de vaccinare să meargă în paralel şi cu o campanie de informare reală, nu doar de promovare a vaccinării, ci de informare a populaţiei, care să fie ţintită pentru fiecare categorie de populaţie, pentru că lucrurile sunt foarte diferite între mediul rural şi cel urban, între categorii defavorizate sau alte categorii de persoane”, a explicat Alexandru Rafila, potrivit Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Ianuarie 2021 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.