O nouă lege promulgată de președintele Klaus Iohannis adoptă gratuitatea analizilor pentru diagnosticarea alergiilor.

Va fi înfiinţată o bază de date pentru evidenţa persoanelor cu boli şi afecţiuni alergice. Toate acestea sunt cuprinse într-o lege nouă, promulgată de preşedintele Klaus Iohannis.

Persoanele ce suspectează că au alergii și cele confirmate cu acest tip de afecțiuni vor avea mai multe beneficii, inclusiv posibilitatea de a face analize și teste în mod gratuit.

Legea intră în vigoare începând cu luna viitoare. Decontarea analizelor se va face prin intermediul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, la recomandarea medicului alergolog.

Legea promulgată de președintele Klaus Iohannis se va aplica pentru următoarele boli și afecțiuni alergice: astm bronșic, rinită alergică, alergie alimentară, rinoconjunctivita alergică, dermatită alergică și anafilaxie.

Citeste si:
Polonia anunță o lege care va interzice blocarea conturilor sau a...
Polonia pregătește o lege...

Actul normativ stabilește că minorii care prezintă risc de șoc anafilactic vor primi, anual și în mod gratuit, o doză de adrenalină pentru autoinjectare, informează antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.