Primul caz de infectare cu noua tulpină de Covid-19, provenită din Marea Britanie, a fost confirmat în România! Este vorba de o femeie în vârstă de 27 de ani din Giurgiu.

Femeia a fost internată la Institutul Matei Balș din Capitală pe data de 3 ianuarie, iar confirmarea infectării cu noua tulpină de Covid-19 a venit abia astăzi.

Cătălin Apostolescu, medic la Matei Balș, a declarat că tânăra s-a prezentat la spital cu simptome ușoare.

I s-a recoltat testul şi la testul PCR s-a observat că apăreau nişte mutaţii suspecte. Din acest motiv s-a cerut procesul de secvenţiere. În ancheta epidemiologică făcută la nivel de cameră de gardă, singura informaţie pe care o avem este că doamna nu a călătorit în afara ţării”, a declarat medicul.

Cătălin Apostolescu a fost întrebat dacă femeia a luat contact cu persoane venite din străinătate, iar el a răspuns: „Ancheta epidemiologică amănunţită începută vineri urmează să furnizeze şi astfel de informaţii”.

Retail jobs

Femeia a fost externată de la Matei Balș, iar acum se află în izolare la domiciliu.

Medicii au declarat că se așteptau ca noua tulpină de Covid-19 să apară și în România, informează Mediafax.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Ianuarie 2021 - 04 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.