Eficiența vaccinului anti-Covid nu este garantată în cazul în care cea de-a doua doză nu este administrată în intervalul de timp recomandat, respectiv 21 de zile, potrivit companiilor BioNTech și Pfizer.

Siguranța și eficacitatea vaccinului nu au fost evaluate în diferite intervale de administrare a dozelor întrucât majoritatea participanților la teste au primit a doua doză în cadrul intervalului specificat în studiu”, se arată într-un comunicat de presă transmis de companiile BioNTech și Pfizer.

Mai mult decât atât companiile au subliniat faptul că „nu există date care să demonstreze că protecția după prima doză este susținută după 21 de zile”.

Comunicatul transmis de cele două companii a apărut în urma anunțului autorităților germane, potrivit căruia analizează dacă să amâne administrarea celei de-a doua doze de vaccin, pentru a reuși să imunizeze mai multe persoane într-un timp mai scurt, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Ianuarie 2021 - 03 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.