Vicepreședintele Societății Naționale de Medicina Familiei, Gindrovel Dumitra, a declarat că vaccinul anti-Covid ar trebui să fie eficient împotriva noii tulpini de coronavirus din Marea Britanie.

Medicul Gindrovel Dumitra spune că noua tulpină din Marea Britanie care este mai contagioasă, chiar dacă nu se confirmă în acest caz, “va fi doar o chestiune de timp până ajunge și în România”.

„Este vorba de o tulpină care are doar o infecțiozitate mai mare și nu determină cazuri mai grave. Asta este vestea bună. Vestea proastă este caracterul de contagiozitate crescut, care poate să aducă un număr mai mare de îmbolnăviri într-o unitate de timp și poate să ne reîntoarcă la situația în care vom avea iar în secția de ATI un număr foarte mare de cazuri și mai ales un număr foarte mare de decese. Asta contează până la urmă.

Acest exemplu reprezintă un argument de ce trebuie să ne vaccinăm cât mai repede, pentru că apar modificări la nivelul virusului și este posibil în viitorul apropiat să apară anumite modificări care să creeze probleme persoanelor care s-au vaccinat și să ne putem reinfecta”, a declarat, la Digi24, Gindrovel Dumitra.

Acesta spune că „orice persoană care se îmbolnăvește, riscă să se reinfecteze cu oricare altă tulpină în viitorul apropiat”.

„Există date pe care le avem care ne spun că la peste 3 luni distanță de la momentul în care s-a infectat prima oară, este posibil să apară o reinfecție”, a mai precizat medicul.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2021 - 08 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.