Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, a transmis un mesaj românilor sceptici în privința vaccinului anti-Covid-19.

Raed Arafat a vorbit într-o emisiune de pe postul de televiziune B1 TV despre persoanele sceptice în privința vaccinului anti-Covid-19, susținând că este normal ca acest lucru să se întâmple la începutul unei campanii de vaccinare.

Mulți își vor schimba părerea, vor vedea că se face în toată lumea, că se vaccinează și persoane extrem de importante. Mulți care spun că au dubii vor merge spre vaccinare. E clar că unii mai au întrebări, se va încerca răspuns la aceste întrebări, comitetul de vaccinare lucrează la acest aspect”, a transmis Raed Arafat.

Șeful DSU a afost întrebat și ce le transmite persoanelor care nu vor să se vaccineze, iar acesta a răspuns: „Eu le spun un lucru simplu: eu o să mă vaccinez, oricum și vaccinul de gripă sezonieră îl fac anual. Înseamnă că pentru mine, ca persoană, acest lucru este bun. Este bine pentru sănătatea lor și pentru a se proteja pe ei și pe cei din jurul lor. Când îmi vine rândul, mă voi vaccina public, sfatul meu este să nu asculte manipulările, să se gândească la interesul lor și cel al familiilor lor”.

Raed Arafat a spus că se așteaptă și la o creștere a numărului de cazuri în următoarele 10-15 zile, din cauza persoanelor care nu au respectat recomandările autorităților în perioada sărbătorilor de iarnă.

Va fi o creștere probabil a numărului cazurilor. Depinde cât de controlabilă va fi. O mare parte din populației a respectat recomandările, dar este și o parte din populație care nu a respectat recomandările, dovadă și amenzile date de Poliție. Este posibil să începem să vedem o creștere în următoarele 10 -15 zile. Sper să controlăm această creștere pentru că indicatorii arată că presiunea pe sistemul sanitar a scăzut comparativ cu acum 2-3 săptămâni. Eu sper să o menținem așa”, a explicat șeful DSU, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 4 Ianuarie 2021 - 02 : 01

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.