Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a fost depistat, zilele trecute, cu virusul Covid-19. Acesta a avut o intervenție într-o emisiune televizată, în care a declarat că starea lui este una bună, iar simptomele sunt discrete.

Mă simt bine. Am simtome discrete, dar nu am o stare generala care sa puna probleme. Mi-am facut niste investigatii, normal. Iau un tratament prescris de medicii infectionisti, dar nu iau antibiotice. (...) Niciun aport suplimentar vitaminic nu poate fi daunator. Dar putem lua vitaminele si din legume. Suplimentele alimentare sunt benefice, dar nu trebuie sa exageram. Aceste medicamente imbunatatesc starea generala a organismului, insa nu au legatura numai cu noul coronavirus”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a vorbit apoi și despre vaccinare, susținând că cei care au trecut deja prin infectarea cu virusul Covid-19 se pot vaccina, fără să existe vreo cotraindicație în acest sens.

Ramane sa vedem care vor fi indicatiile producatorului in ceea ce priveste vaccinul anti-COVID. O parte din concetatenii nostri au trecut prin boala fara sa stie. Asta nu contraindica vaccinarea. Adica daca ai trecut prin infectie, nu e contaraindicata vaccinarea. Imunitatea nu e de lunga durata. (...) Persoanele care au trecut prin boala se pot vaccina fara probleme. E acelasi lucru ca la gripa”, a mai spus Rafila, potrivit realitatea.net.


Despre autor:


Ultima actualizare: 12 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.