Oferirea de informaţii corecte despre vaccinurile anti-Covid-19 este mult mai bună decât a-i forţa pe oameni să se imunizeze, au declarat luni oficiali ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS)

„Ne foloseşte mai mult să le prezentăm oamenilor datele şi beneficiile şi să-i lăsăm pe ei să decidă”, a precizat Mike Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru urgenţe sanitare, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva.

Unui mic număr de grupuri cum ar fi cel al lucrătorilor din domeniul sănătăţii i s-ar putea cere însă vaccinarea, au recunoscut oficialii OMS.

Katherine O’Brien, directoarea Departamentului de imunizare din cadrul OMS, a declarat că simplificarea modului în care oamenii se pot vaccina este mai bună decât stabilirea regulilor.

Este nevoie de „un moment şi de un loc convenabil pentru oameni ca să fie vaccinaţi, în locaţii profesioniste, care oferă un mediu pozitiv”, a declarat ea.

Guvernele din mai multe ţări au exclus deja ideea unor campanii obligatorii de vaccinare împotriva Covid-19.

Cu toate acestea, programe obligatorii de vaccinare împotriva a cel puţin unei boli există în aproximativ jumătate dintre ţările lumii, potrivit unui studiu al Universităţii McGill din Canada.

În unele ţări precum Rusia, Ungaria şi Slovenia, sondajele au arătat că o mare parte a populaţiei este precaută atunci când vine vorba de vaccinarea împotriva Covid-19, potrivit stirileprotv.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 8 Decembrie 2020 - 12 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.