Emisarul special al OMS pentru Covid-19, David Nabarro, avertizează că Europa s-ar putea confrunta cu un al treilea val al pandemiei de Covid-19, la începutul anului 2021, dacă guvernele vor repeta greșelile făcute până acum.

Nu au construit infrastructura necesară în timpul lunilor de vară, după ce au adus sub control primul val. Acum avem al doilea val. Dacă nu vor construi infrastructura necesară, vom avea un al treilea val la începutul anului viitor”, a spus emisarul OMS.

Pentru scurt timp, în Europa s-a înregistrat o scădere a numărului de cazuri de Covid-19, apoi au început să crească din nou, ajungând acum la al doilea val al pandemiei.

David Nabarro a scos în evidență Elveția, care a permis schiatul, cu obligativitatea purtării măștii de protecție în gondole, în timp ce, la polul opus se află Austria care a încis stațiunile.

Emisarul este de părere că Elveția va avea „un număr foarte ridicat de îmbolnăviri şi decese”.

„După scăderea ratelor de infectare, şi vor scădea, atunci vom putea să fim cât de liberi dorim să fim. Dar acum, ar trebui să fie deschise staţiunile de schi? În ce condiţii?”, a mai spus acesta, citat de stirileprotv.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Noiembrie 2020 - 11 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.