Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că vaccinul anti-Covid-19 nu va ajunge la timp pentru a combate al doilea val al pandemiei, așa că acesta va trebui combătut fără vaccinuri.

Cred că vor trece cel puțin patru până la șase luni până când vor exista nivele suficiente de imunizare oriunde", a spus Michael Ryan, de la OMS, potrivit hotnews.ro.

Acesta a ținut să menționeze faptul că vaccinul nu va fi ca o „poțiune magică”, „nu suntem încă acolo când vine vorba de vaccinuri”, chiar dacă anunțurile din ultima perioadă susțin că acestea au o eficiență de peste 90%.

Multe țări se confruntă cu acest val și îl vor traversa și vor continua să îl înfrunte fără vaccinuri. (...) Trebuie să înțelegem și să interiorizăm acest lucru și să ne dăm seama că de data aceasta trebuie să urcăm acest munte fără vaccinuri”, a mai adăugat acesta.

Ugur Sahin, unul dintre creatorii vaccinului anti-Covid-19 (Pfizer-BioNTech) susține că vaccinul va reduce transmiterea virusului Covid-19 cu cel puțin 50%, iar apariția simptomelor va fi orpită la persoanele vaccinate.

Sunt foarte încrezător că transmiterea de la om la om va fi redusă de acest vaccin - poate nu cu 90%, dar poate măcar cu 50% -, însă chiar și așa ar reduce dramatic răspândirea pandemiei”, a spus Sahin pentru BBC.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 Noiembrie 2020 - 08 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.