Rezultatele testelor Real Time PCR, care i-au fost făcute medicului Cătălin Denciu, afectat de arsuri în incendiul de la spitalul din Piatra Neamț, sunt contradictorii: premierul Ludovic Orban a anunțat că testul făcut în Belgia a ieșit negativ, în timp ce ministrul Sănătății, Nelu Tătatru, a anunțat un rezultat pozitiv al testului realizat în România, la Spitalul Floreasca.

Premierul Ludovic Orban a declarat, marţi, că, din datele pe care le are, este negativ testul de tip Real Time PCR pentru depistarea Covid-19, făcut în Belgia medicului de la Piatra Neamţ.

Din ceea ce ştim noi, testul de tip Real Time PCR care i-a fost făcut la Spitalul Militar din Belgia este negativ. (...) Probabil, la Floreasca, nu a fost test de tip Real Time PCR, pentru că nu au avut timpul necesar de procesare. E posibil să fi fost un test antigen. De altfel, domnul doctor Denciu a contractat virusul şi s-a vindecat şi, ca atare, are anticorpi. Probabilitatea de a fi pozitiv era foarte mică, dar, din informaţiile pe care le avem de la spital, testul de tip Real Time PCR este negativ. (...) Domnul doctor Denciu a fost infectat cu COVID-19 şi s-a vindecat. Nu ştiu să vă spun exact perioada, (...) dar a trecut prin boală şi s-a vindecat”, a explicat prim-ministrul.

El a precizat că starea de sănătate a medicului este stabilă. „Este stabilă. (...) Ne rugăm să se vindece. Ştiţi că primele trei zile sunt foarte importante, primele trei zile când apar dezechilibre. Am trecut, practic. Suntem aproape de perioada de trei zile, chiar îmi doresc din tot sufletul să se vindece, dar mai este”, a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

Tătaru anunțase un rezultat pozitiv la testul PCR realizat la Floreasca medicului Cătălin Denciu

Declarațiile lui Orban le-au contrazis pe cele ale lui Nelu Tătaru, făcute luni seară, potrivit cărora rezultatul testului PCR, făcut mediciului de la Piatra Neamț, ar fi fost pozitiv.

Da, la Floreasca (a fost testat – n.r.). S-a făcut un test Real Time PCR pozitiv. El a suferit de infecție cu SARS-CoV-2 în martie-aprilie, a avut și un tub de anticorpi important, fiind și donator de plasmă în repetate rânduri. Rămâne reevaluarea care se face în Belgia, inclusiv pentru infecție cu SARS-CoV-2, să avem ca răspuns dat de zilele următoare”, a spus Nelu Tătaru.


Despre autor:


Ultima actualizare: 17 Noiembrie 2020 - 05 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.