Vicepreşedintele Societăţii Române de Epidemiologie, Emilian Popovici, a declarat că dacă oamenii ar purta într-adevăr masca de protecție, așa cum susțin, până acum ar fi fost stopată răspândirea virusului Covid-19.

Mă întorc la respectarea măsurilor de către populație, pentru că au fost voci care au afirmat că marea majoritate a populației poartă mască și lucrurile ar fi aproape în regulă în privința asta. Eu spun că nu este așa. Dacă 90% din oameni ar purta mască, am bloca transmiterea. Da? Deci dacă 90%, nu 100%, dacă 90% dintre oameni ar purta mască în toate situațiile care impun acest lucru, am reduce transmiterea cu 90%, virusul ar fi blocat. Știm foarte bine că dacă două persoane stau față în față și respectă distanțarea și poartă mască, riscul de transmitere se reduce la 1,5%”, a declarat medicul Emilian Popovici, potrivit rfi.ro.

Medicul susține că rezultatele măsurilor intrate în vigoare luni se vor vedea abia peste 2 săptămâni, dar acesta încurajează oamenii să recurgă la soluția cea mai practică și la îndemâna oricui, care poate stopa răspândirea virusului: purtarea măștii de protecție.

Până la apariția unui vaccin și imunizarea unui segment important din populație, relaxarea restricțiilor va însemna o creștere a numărului de cazuri, iar înăsprirea va duce la scădere”, a mai spus Emilian Popovici.


Despre autor:


Ultima actualizare: 10 Noiembrie 2020 - 04 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.