Raed Arafat, șeful DSU, a declarat că, deocamdată, autorităţile se aşteaptă ca numărul cazurilor de COVID să crească. Dacă noile măsuri aprobate de Guvern vor fi aplicate corect, acesta spune că peste 30 de zile este aşteptată o scădere a infectărilor.

La acest moment, ne aşteptăm să continue creşterea. Deci, eu nu pot să vă spun că mă aştept să scadă, dar măsurile care s-au luat, plus măsurile astea, sperăm că vor duce la o stabilizare şi la începerea scăderii. La aceste măsuri pot fi adăugate alte măsuri în zonele în care, bineînţeles, situaţia este mai gravă decât în altele şi unde necesită măsuri suplimentare, astea nu s-au anulat, rămân valabile astfel de măsuri”, a afirmat Raed Arafat la Palatul Victoria.

El a subliniat că după discuţiile purtate cu epidemiologii, s-a stabilit ca noile măsuri care au fost adoptate joi seară de Guvern să fie impuse pentru 30 de zile, pentru a avea efect.

Să putem să evaluăm impactul lor şi de aceea nu sunt pe 14 zile, ci sunt pe 30 de zile, ca să fim siguri că avem ce evalua la 30 de zile, să fie două cicluri de 14 zile, cel puţin. Efortul nostru, al tuturor, poate că va duce, într-adevăr, la scăderea incidenţei. Împreună putem, într-adevăr, dacă implementăm aceste măsuri corect, să ajungem ca peste o lună să vedem chiar şi o scădere”, a spus Arafat.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Noiembrie 2020 - 03 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.