Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că situația pandemiei este încă sub control, astfel încât România să nu intre în lockdown nici măcar după alegerile parlamentare.

Încă suntem într-un moment în care putem gestiona lucrurile pentru a nu se ajunge la lockdown nici măcar după alegerile parlamentare”, a declarat Nelu Tătaru.

Acesta susține că autoritățile nu doresc impunerea unui lockdown, dar în același timp amintește că oamenii trebuie să fie responsabili și să respecte regulile, pentru a nu ajunge din nou la situația de la începutul acestui an.

Nu urmărim şi nu cred că vom avea un lockdown, dar noi va trebui, fiecare dintre noi, prin componenta noastră pe care o putem aduce, prin acest efort, să nu ajungem nici măcar la anumite carantinări de localităţi. Suntem într-un moment în care putem gestiona acest lucruri, dar nu putem gestiona singuri ca parte medicală. Este şi o parte a populaţiei civile. Sunt nişte reguli care trebuie respectate”, a mai spus ministrul Sănătății.

Acesta a fost întrebat dacă se va pune probleema unui lockdown în cazul în care sa va ajunge la 10.000 de cazuri pe zi, iar Tătaru a spus că depinde de sistemul sanitar și de cum va reuși acesta să gestioneze situația.

Depinde foarte mult ce înseamnă acel prag de 10.000, dacă acel prag de 10.000 sunt (pacienți – n.r.) simptomatici, sunt izolaţi, sunt carantinaţi sau dacă acel prag de 10.000 va colmata sistemul medical. Atunci va fi diferit”, a explicat Tătaru, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 5 Noiembrie 2020 - 10 : 11

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.