Delirul însoțit de febră ar putea fi un simptom precoce al Covid-19, potrivit specialiștilor.

Studiul, care evidențiază faptul că, în afară de cunoscutele simptome precum febra și pierderea gustului sau a mirosului, unii pacienți suferă de delir, transmite news-medical.net.

Ca atare, manifestarea acestei stări de confuzie, atunci când este însoțită de febră mare, ar trebui considerată un semn precoce al bolii, în special în cazul pacienților vârstnici.

„Delirul este o stare de confuzie în care persoana se simte lipsită de contact cu realitatea, de parcă ar visa”, a explicat un cercetător.

Analiza a constatat că deși până în prezent o mare parte din cercetările coronavirusului efectuate de la primele cazuri de pneumonie raportate în China (la 31 decembrie 2019) s-au concentrat asupra daunelor pe care le cauzează plămânilor și altor organe, cum ar fi rinichii și inima, există dovezi că noul virus afectează și sistemul nervos central și produce modificări neurocognitive, precum dureri de cap și delir, dar și episoade psihotice.

Citeste si:
BILANȚ Covid-19: România înregistrează astăzi 4.272 de noi cazuri...
BILANȚ Covid-19: România...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.