Reprezentantul României la OMS, Alexandru Rafila, a declarat că dacă nu vor fi luate măsuri suplimentare de protecție, România va ajunge să aibă, până la finalul lunii decembrie, cel puțin 10.000 de cazuri pe zi.

Din acest motiv, Rafila susține că ar putea fi instituită carantina pe zone mari, precum Bucureștiul, mai ales din cauza creșterii continue a numărului de cazuri, care ar putea duce la suprasolicitarea sistemului medical, care ar ajunge în stadiul în care nu va mai face față.

Procesul acesta nu s-a oprit și probabil până spre sfârșitul lunii decembrie, în lipsa altor măsuri - pentru că ne-am apropiat de o limită a măsurilor de un anumit tip, cele care sunt mai puțin restrictive - cred că numărul de cazuri la sfârșitul acestei luni va înregistra un număr cu cinci cifre, adică o să fie cel puțin 10.000 de cazuri pe zi.

(...) La numărul acesta de cazuri, capacitatea de la terapie intensivă este, sigur, depășită, iar asta are consecință directă în ceea ce privește mortalitatea”, a declarat Alexandru Rafila la Digi24.

Acesta spune că este de luat în considerare modelul aplicat de țările ca Franța sau Germania, unde au fost instituite măsuri de limitare a activităților economice sau sociale, dar școlile au fost lăsate deschise.

E puțin dur ceea ce spun, dar chiar sunt afectat de ceea ce spun, pentru că mă gândesc la această variantă și nu știu cum putem să o evităm decât dacă eventual urmăm un model care văd că este aplicat în Franța, chiar și în Germania - mai degrabă poate modelul din Germania - care, paradoxal, instituie măsuri de limitare a activităților economice, sociale, dar lasă școlile deschise, un lucru pe care eu personal îl agreez”, a mai spus Rafila.

Alexandru Rafila a explicat că studiile recente demonstrează faptul că nu copiii sunt principala sursă de transmitere a virusului Covid-19, ci mai de grabă aglomerațiile din mijloacele de transport în comun.

Citeste si:
Val de infectări cu COVID-19 în România! Ce spune ministrul...
Val de infectări cu COVID-19...

Despre autor:


Ultima actualizare: 31 Octombrie 2020 - 01 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.