Institutul Național de Sănătate Publică (INSP) a confirmat primul caz de gripă cu virus gripal tip A din această toamnă. De asemenea, numărul cazurilor de infecții respiratorii acute a crescut față de săptămâna trecută.

Numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute - gripă clinică, infecţii acute de căi respiratorii superioare (IIACRS) şi pneumonii - înregistrate la nivel naţional săptămâna trecută a fost de 51.730, cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară.

Săptămâna 19 - 25 octombrie (S43/2020) - la nivel naţional, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute (gripă clinică, IACRS şi pneumonii) a fost de 51.730, cu 44% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (92.414) şi cu 8,6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (47.636)”, precizează joi Institutul Naţional de Sănătate Publică, citat de Agerpres.

Potrivit INSP, în săptămâna 19 - 25 octombrie au fost raportate la nivel naţional 12 cazuri de gripă clinică, comparativ cu 21 cazuri înregistrate în S43/2019.

Totodată, a fost înregistrat un caz confirmat de gripă cu virus gripal tip A, subtip H1.

Citeste si:
Rafila: Am închis școlile când nu era cazul. Specialiștii nu au...
Rafila: „Am închis școlile...

Până la data de 25 octombrie au fost vaccinate antigripal 323.098 de persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.