Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că numărul cazurilor de Covid-19 din România va înregistra o creștere în următoarea perioadă, iar efectele restricțiilor impuse pe data de 15 octombrie se vor vedea abia peste două-trei săptămâni.

Rămânem în acelaşi registru al creşterii numărului de cazuri noi. Sunt aceleaşi judeţe plus municipiul Bucureşti unde avem o creştere a transmiterii în comunitate. Vom avea o creştere progresivă şi în următoarele zile, în măsura în care restricţiile impuse în urmă cu câteva zile vor trebui să-şi facă efectele în următoarele două-trei săptămâni. Dar ţine foarte mult de fiecare dintre noi”, a declarat Nelu Tătaru, citat de hotnews.ro.

Ministrul Sănătății a fost întrebat dacă România a intrat în al doilea val al pandemiei de Covid-19, iar acesta a răspuns: „Cred că noi am lipit toate valurile în acest moment. În contextul în care Europa a intrat în valul doi, noi neieșind din valul unu l-am prins și pe al doilea. Suntem într-un moment în care avem o creștere a numărului de cazuri și în care în contextul european al valului doi ne lipim și noi acolo”.

Peste 4.000 de cazuri raportate și astăzi în România

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 4.026 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19. Până astăzi, 16 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 172.516 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 127.076 de pacienți au fost declarați vindecați.

În intervalul 15.10.2020 (10:00) – 16.10.2020 (10:00) au fost raportate 75 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 9.838. Dintre acestea, 726 sunt internate la ATI.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Octombrie 2020 - 05 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.