Raed Arafat a declarat că numărul cazurilor pozitive este mai mic decât cel al cazurilor generale, din această cauză și impunerea de noi reguli.

Arafat a spus că, cel ma probabil, 4,5% din populația româniei a trecut prin infectarea cu Covid-19 și au infectat alte persoane, fără să știe asta.

Cazurile testate pozitiv sunt mai puține decât cazurile generale, din cauza asta se pun reguli. Dacă am fi siguri că cei pe care îi testăm sunt singurii pozitivi, nu am mai purta mască, nu am mai avea măsuri de prevenire.

Este clar că avem persoane pozitive, contagioase, asimptomatice, care nici ele nu știu că sunt contagioase.

Nu pot spune care e diferența, dar la un moment dat MS a dat prevalența pe parte de anticorpi de 4,5% - 5%. Asta înseamnă că 4,5% din populația României a fost deja expusă și infectată, dar mulți nici nu au știut, au crezut că e răceală simplă sau a apărut febra pe durată scurtă, dar ei au fost probabil infectați și au infectat și pe alții dacă nu au respectat regulile de prevenire”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a mai precizat faptul că spitalele Covid-19 încep să ajungă, treptat, la capacitatea lor maximă.

Este normal ca celelalte să intre în faza următoare și se așteaptă să primească cazuri. Și nu vorbim de cazuri ușoare, ci de cele care au nevoie de oxigen și de tratament. Nu toate unitățile dețin spații, dar este normal să fie create circuite”, a mai spus Arafat, potrivit digi24.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Octombrie 2020 - 12 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.