Reprezentanții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), au declarat că tinerii sănătoși ar putea să aștepte până în 2022 să fie vaccinați împotriva virusului Covid-19, dat fiind faptul că autoritățile din domeniul sănătății se concentrează mai întâi pe imunizarea persoanelor vârstnice și vulnerabile.

Lucrătorii din sectorul medical, cei din sectoarele esențiale și vârstnicii vor primi primii vaccinul împotriva Covid-19, dar detaliile referitoare la priorități sunt încă stabilite de OMS și grupurile sale consultative, a anunțat Dr. Soumya Swaminathan, cercetătorul șef al OMS.

De asemenea, vaccinul anti-Covid-19 trebuie să fie mai întâi declarat sigur și eficace de către OMS, Uniunea Europeană sau Statele Unite.

Oamenii tind să creadă că pe 1 ianuarie sau pe 1 aprilie vor lua vaccinul, iar apoi lucrurile vor reveni la normal. Nu va funcţiona aşa”, a declarat cercetătorul șef al OMS.

Dr. Soumya Swaminathan a precizat că până în 2021 lumea va avea cel puțin un vaccin eficient împotriva coronavirusului, dar că acesta va fi în „cantități limitate”.

Mai mult de 10 vaccinuri împotriva coronavirusului, din întreaga lume, se află în studii clinice de fază finală.

Majoritatea oamenilor sunt de acord că va începe cu lucrătorii din domeniul sănătăţii şi lucrătorii din prima linie, dar chiar şi atunci trebuie să fie definit care dintre aceştia prezintă cel mai mare risc şi apoi vârstnicii şi aşa mai departe”, a declarat Dr. Soumya Swaminathan.

Vor exista o mulţime de îndrumări, dar cred că o persoană obişnuită, un tânăr sănătos ar putea fi nevoit să aştepte până în 2022 pentru a obţine un vaccin”, a mai adăugat cercetătorul șef al OMS, potrivit hotnews.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 15 Octombrie 2020 - 10 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.