Medicul Virgil Musta, șeful secției de Boli infecțioase de la Spitalul Victor Babeș din Timișoara, avertizează că trebuie să fie luate măsuri urgent, altfel România riscă să piardă bătălia cu virusul Covid-19.

Declarația sa a venit astăzi, după noile recorduri negative, în ceea ce privește numărul deceselor și al persoanelor aflate la terapie intensivă din cauza virusului Covid-19.

Sistemul medical este aproape de limita eficienței şi dacă nu se iau măsuri, vom pierde bătălia cu virusul”, a declarat Virgil Musta.

Virgil Musta: „Va fi multă, multă tragedie în familiile noastre”

Medicul crede că România urmează să intre „într-o fază necontrolabilă a pandemiei, ceea ce e foarte greu de manageriat”.

M-am uitat la ceea ce s-a întâmplat în Italia, când pacienții au scăpat de sub control. Și ați văzut care au fost consecințele, ce tragedii au fost. În momentul când vor ajunge atât de multe cazuri încât să ne copleșească și să nu mai știm ce să facem, nu știm pe cine să lăsăm acasă, unde putem să-i tratăm, va fi multă, multă tragedie în familiile noastre”, spune medicul.

Nu știm ce facem în continuare, se încearcă să se găsească soluții, dar este un moment dificil pentru sistemul nostru de sănătate și pentru populație pentru că, vedeți, consecințele sunt foarte tragice, un număr foarte mare de decese”, a mai declarat Virgil Musta, potrivit antena3.ro.

Record de decese din cauza COVID: 73 de morți și peste 2.000 de cazuri raportate

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 2.121 de cazuri noi de persoane infectate cu COVID-19. În intervalul 05.10.2020 (10:00) – 06.10.2020 (10:00) au fost raportate 73 de decese.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 8.097. Dintre acestea, 608 sunt internate la ATI.


Despre autor:


Ultima actualizare: 6 Octombrie 2020 - 06 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.