De la începutul pandemiei, vânzările de medicamente au crescut considerabil. Cele mai solicitate au fost medicamentele de răceală, durere sau pentru bolile de inimă. Prin urmare, românii au cumpărat 374 milioane de cutii de medicamente în primele opt luni ale anului.

Pe primul loc după volumele vândute este Nurofen, brandul britanicilor de la Reckitt Benckiser. Pacienţii români au cumpărat 9,7 milioane de unităţi de Nurofen în primele opt luni din 2020.

Al doilea medicament vândut în pandemie a fost Parasinus, un brand pus pe piaţă tot de britanici. Parasinus are 7,7 milioane de unităţi vândute anul acesta.

Iar pe locul al treilea se plasează un brand produs în România, Paracetamol. Brandul Paracetamol a intrat direct pe locul al treilea în topul celor mai căutate medicamente anul acesta, după ce anul trecut se afla pe locul 22. Paracetamol are 6,5 milioane de unităţi vândute în primele opt luni. Paracetamol a fost substanţa activă inclusă în tratarea simpto­melor uşoare de COVID-19, ceea ce a dus la o explozie a vânzărilor. Pentru a face faţă cererii, Zentiva a triplat capacitatea de producţie pentru paracetamol. Supradoza de Paracetamol este cauza principală a insuficienţei hepatice, informează Mediafax.ro.

Citeste si:
Municipalitatea din Strasbourg anulează celebrul târg de Crăciun
Municipalitatea din...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.