Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că România ar putea beneficia de prima tranșă de vaccinuri anti-Covid-19 la finalul acestui an.

Sunt şapte firme în acest moment care lucrează la vaccin. Printre ele se află Oxford, AstraZeneca şi Sanofi. Ei sunt cei mai avansaţi. La nivelul Comunităţii Europene sunt contracte făcute cu două din aceste şapte firme care şi-au prezentat serviciile”, a declarat Nelu Tătaru.

Prima tranșă de vaccinuri anti-Covid-19 în România - în decembrie-ianuarie

Ministrul Sănătății a anunțat că prima tranșă de aproape 3 milioane de doze de vaccin ar putea ajunge în România în decembrie-ianuarie.

S-ar putea în decembrie, ianuarie să avem prima tranşă de 30 de milioane de doze la nivelul Comunităţii Europene. Noi beneficiem de acel 4%, adică 1.290.000 de doze pe care să le dăm la grupele de risc şi în general la persoanele expuse, cum este personalul medical”, a spus Tătaru la Digi24.

Se lucrează. Sper ca în a doua jumătate a anului viitor să putem avea acest vaccin, dar până atunci trebuie să trecem cu precauţie peste tot ce înseamnă primul val al pandemiei”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit adevarul.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 1 Octombrie 2020 - 06 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.