Mierea de Manuka este obținută din polenul florilor arborelui de Manuka ce crește în Noua Zeelandă. Această miere are proprietăți miraculoase și este folosită în scopuri terapeutice încă din cele mai vechi timpuri, fiind considerată cel mai puternic antibiotic natural din lume.

Mierea de Manuka este un bun antiinflamator, antibacterian, antifungic, antiviral, antioxidant, antimicrobian și antiseptic, fiind astfel folosită pentru a trata numeroase probleme de sănătate.

1. Tratează infecțiile

Mierea de Manuka este un puternic antibacterian și astfel este extrem de utilă în tratarea numeroaselor infecții: E. coli, stafilococul auriu, Streptococcus faecalis, Streptococcus pyogenes, Helicobacter Pylori, Citrobacter freundii, Proteus mirabilis, Pseudomonas aeruginosa, Salmonella typhimurium, Methicillin-resistant Staphylococcus aureus și Vanocomycin-resistant Enterococci.

2. Este benefică pentru bolile gastrointestinale

Consumul de miere de Manuka tratează mai multe probleme gastrointestinale, este extrem de utilă pentru a combate aciditatea, arsurile la stomac, indigestia, durerile de stomac, sindromul colonului iritabil, refluxul gastric, paraziții intestinali, gastroenterita și bacteria Helicobacter Pylori.

3. Ajută la întărirea imunității

Mierea de Manuka este utilizată pentru întărirea sistemului imunitar de foarte multe persoane.

4. Este utilă pentru infecțiile respiratorii

Mierea de Manuka este folosită în sezonul rece al anului pentru a trata răceala, sinuzita, rinita, astmul, tusea, febra, pneumonia, rinita și bronșita.

5. Susține sănătatea orală

Mierea de Manuka îndepărtează placa bacteriană, reducând sângerările gingivale, tratând gingivita, previne apariția cariilor și a parodontozei.

6. Este indicată pentru răni și arsuri

Ajută la tratarea rănilor și arsurilor, ajutând la cicatrizarea lor și tratarea infecțiilor dacă este cazul.

7. Este utilă pentru piele

Este utilizată pentru a trata acneea, eczemele, dermatitele, erupțiile cutanate, ciuperca piciorului și multe alte afecțiuni ale pielii. Totodată, este utilizată cu scopul de a catifela și hidrata pielea, reduce ridurile, conferi elasticitate și un aspect plăcut tenului.

Citeste si:
7 motive pentru care ar trebui să adaugi scorțișoară în alimentație
7 motive pentru care ar...

8. Te ajută să te odihnești mai bine

Mierea Manuka te ajută să ai un somn profund și de calitate, conferindu-ți o stare de bine și energie.

9. Este utilă pentru păr

Mierea de Manuka este extrem de benefică pentru păr, combate mătreața și te ajută să scapi de problemele legate de căderea părului, menționează antena3.ro.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Octombrie 2020 - 03 : 10

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.