La prima vedere, poate suna banal, însă și mâncarea poate ajunge să ne îmbolnavească. Medicul specialist, Mara Popescu ne spune care sunt alimentele care duc la cancer şi ce ar trebui să evităm pentru a rămâne sănătoşi cât mai mult timp.

„Este important de ştiut că nu alimentele ne dau cancer, adică nu este o persoană fără niciun fel de predispoziţie genetică şi care consumă un anumit aliment şi face tumoră. Sunt anumite alimente care într-adevăr predispun la apariţia unor tumori”, afirmă medicul Mara Popescu.

Cel mai cunoscut produs este carnea roşie în cancerele colorectale

Aici ne referim la un consum crescut de populaţia României nu este astfel de consumatoare. La carne roşie intră în special carnea de vită, vânatul, carnea grasă de porc, precum şi mezelurile, adică toate acele cărnuri care sunt foarte procesate industrial.

„Uneori şi un consum exagerat de anumite fructe şi legume pot duce la cancerul de sân. Ar trebui să se reducă consumul de fructe şi legume roşii, respectiv ardeii roşii şi portocalii, morovocul, fructele de pădure”. Medicul recomand consumul a 100-150 de grame pe zi este mai mult decât de suficient, luând în considerare că un morcov are cam 100 de grame, menționează antena3.ro.

Fără fresh-uri cu multe fructe şi legume consumate zilnic

„Alimentaţia trebuie să fie pur şi simplu variată. Studiile au arătat că ar fi important să avem măcar şapte alimente diferite şi să le schimbăm de la o zi la alta. Şapte în fiecare zi'', a spus Mara Jidveian Popescu, medic specialist Oncologie.

Citeste si:
Tristețe în lumea cinematografiei! Cine este actorul care suferă de...
Tristețe în lumea...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.