Cafeaua, este băutura care are mai multe proprietăţi care pot fi active împotriva cancerului. Se pare că această „licoare” are mai multe proprietăţi benefice pentru bolnavii de cancer colorectal.

Cercetătorii de la Dana Farber Cancer Institute arată printr-un nou studiu că la un grup mare de pacienţi cu cancer colorectal, consumul a câteva căni de cafea pe zi a fost asociat cu un risc mai mic de agravare a cancerului şi cu o supravieţuire mai lungă. Studiile au fost efectuate pe 1.171 de pacienţi.

Pentru participanţii la studiu care au băut mai multe cafele într-o zi, testarea a durat mai mult timp până boala s-a înrăutăţit. Sunt mai mulţi compuşi din cafea cu proprietăţi antioxidante şi antiinflamatorii care pot fi active împotriva cancerului.

Totuşi, cercetătorii spun că încă nu există motive suficiente ca să recomande persoanelor cu cancer colorectal să bea cafea zilnic, însă poate fi benefic, precizează antena3.ro.

„Studiile epidemiologice au arătat că, într-adevăr, consumul de cafea nu numai că nu este nociv pentru pacienţii cu cancer colorectal, dar poate să aibă un efect de protecţie, prevenind recăderea bolii, odată ce pacienţii au fost trataţi cu intenţie curativă, sau întârziind progresia şi chiar îmbunătăţind supravieţuirea la pacienţii în stadia avansate, care urmează tratamente chimioterapice specifice”, spune Mircea Dediu, medic primar oncolog.

Citeste si:
Descoperire incredibilă: Un pește a reușit să „domesticească” creveții
Descoperire incredibilă: Un...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.