Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență a declarat, vineri, că nimeni nu poate spune 100% că în România nu se va ajunge la un nou lockdown, explicând că populația are în continuare un rol major în evoluța acestui virus.

Întrebat dacă se poate ajunge la un nou lockdown în România, Raed Arafat a declarat: „La acest moment nu s-a pus în discuție, dar totul depinde de noi. Împreună putem să prevenim o situație care să nu ne ducă spre măsuri drastice. Dar astfel de măsuri pot fi luate zonal. Trebuie să înțelegem că toți avem un rol major. (…) Nimeni nu poate să spună că sută la sută nu, dar noi sperăm să nu ajungem într-o asemenea situație”.

Raed Arafat a mai spus că în acest moment nu se poate spune care este impactul deschiderii școlilor asupra evoluției epidemiei, pentru că trebuie să treacă 14-20 de zile de la începerea anului școlar.

Secretarul de stat a precizat însă că este posibil să se închidă școli dacă apar focare în ele, potrivit g4media.ro


Despre autor:


Ultima actualizare: 25 Septembrie 2020 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.