Strugurii sunt considerați alimentul-medicament datorită multitudinii de vitamine pe care le conțin, însă specialiştii spun că 10% din proprietăţile curative ale strugurilor sunt menţinute prin conservare, indiferent dacă este vorba despre dulceaţă, compot sau vin.

Curele de struguri sunt recomandate doar anumitor persoane pentru că excesul de consum de struguri poate duce la îngrăşare. Ba mai mult, dacă ținem o cură de struguri și nu este făcută conform indicaţiilor unui medic specialist sau acestea nu se respectă, poate avea un efect negativ asupra intestinelor, provocând constipație. Medicii atenţionează că nici de must nu trebuie să faceți abuz, mai mult, acesta este interzis anumitor categorii de bolnavi.

Bolile în care este strict contraindicată cura de struguri sunt:


  • diabetul


  • afecţiunile renale grave


  • hipertensiunea


  • retenţia de apă în ţesuturi


  • colita de fermentaţie
„Cantitatea de zahăr pe care o conţin strugurii este una foarte mare, ceea ce face din must o băutură încărcată de calorii. Din must sunt scoşi sâmburii şi coaja, cele mai bune pentru sănătate. Apoi, încărcătura glicemică e mai mică în struguri decât în must, strugurii sunt integrali. Sucul obţinut din struguri roşii nu se recomandă nici celor care suferă de anemie, pentru că are în compoziţie chimicale care scad nivelul de fier din corp”, spune nutriţionistul Corina Zugravu, conform antena3.ro.Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.