Care este vârsta la care oamenii se simt cel mai bine în pielea lor? Oamenii de știință au analizat mai multe lucrări științifice care au observat în total 165.000 de participanți și au ajuns la niște concluzii surprinzătoare.

Aceștia au descoperit că stima de sine crește între 4 și 11 ani. Asta se întâmplă deoarece copiii încep să își exploreze independența în acea perioadă. Faptul că pot și le este permis să facă diferite lucruri pe cont propriu, le crește încrederea în sine.

Stima de sine rămâne la același nivel în perioada adolescenței, urmând să crească brusc după vârsta de 15 ani.

Pe măsură ce îmbătrânim și dezvoltăm o personalitate adultă, încrederea în sine continuă să crească. Noile roluri pe care ni le asumăm la locul de muncă sau în relație ne obligă să fim mai responsabili, conștiincioși și stabili din punct de vedere emoțional.

Dar, cercetătorii au descoperit că oamenii se simt cel mai bine în pielea lor între 60 și 70 de ani. După această vârstă stima de sine începe să scadă dramatic.

Ce ne spune acest studiu: că cei mai buni ani sunt încă în fața noastră.


Despre autor:


Ultima actualizare: 22 Septembrie 2020 - 11 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.