Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit despre numărul record de cazuri de Covid-19 raportate astăzi, spunând că acesta include și cazurile neraportate în zilele anterioare.

Trebuie să vedem că avem o creştere a numărului de cazuri. Astăzi numărăm 1.713 cazuri noi, în contextul în care au fost raportate şi cazuri de pe zilele anterioare, dar în contextul în care avem în continuare 471 de cazuri în terapie intensivă, în care avem în continuare 49 de decese. Ţin să reamintesc că sunt anumite precauţii care trebuie respectate: distanţare fizică, portul măştii, dezinfectant”, a declarat ministrul Sănătății, potrivit hotnews.ro.

Nelu Tătaru a mai precizat și faptul că, la acest moment, există focare de Covid-19 în instituții administrative, în spitale, la operatori economici sau în centre de asistență socială.

Nou record de îmbolnăviri: 1.713 cazuri de Covid-19 raportate astăzi

Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 714 persoane au fost reconfirmate pozitiv.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Septembrie 2020 - 05 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.