Medicul pediatru Mihai Craiu a făcut un experiment, pentru începutul anului şcolar, prin care a demonstrat că purtarea măștii de protecţie nu produce hipoxie, iar copiii vor fi în siguranță.

Doctorul își măsoară saturația de oxigen în sânge după aproape cinci ore petrecute la spital cu mască și cu echipament de protecție şi arată că nu există niciun pericol.

„A inceput școala. Pentru unii on-line pentru alții in persoană. Deci cu mască, păstrarea distanței în clasă, aerisit și spălat bine mâinile.

Voiam doar să vă arăt, cu ajutorul unui pulsoximetru, că purtatul măștii nu produce hipoxie. Urmăriți cu atenție valorile de saturație (mereu sunt afișate valori peste 95%, cât ar fi cea mai mică valoare normală) si cele de puls (se vede că imi este cald și sunt obosit, cu ceva tahicardie, având valori de 86-100/minut).

Copiii vor fi bine. Nu vor avea nici un fel de hipoxie de la purtarea corectă a măștii.

Iar în cazuri excepționale există si varianta de "pauză" scurtă de mască, în exterior, când nu se află nimeni în apropiere.

De profesori și bunici trebuie să avem grijă!

Spor la școală!”, scrie acesta pe Facebook.

Mesajul vine în contextul în care multe persoane au spus, în ultima perioadă, că purtarea măştii timp de câteva ore ar putea produce unele probleme.


Despre autor:


Ultima actualizare: 16 Septembrie 2020 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.