Vaccinul gripal tetravalent, administrat gratuit în cabinetele medicilor de familie persoanelor care fac parte din grupele cu risc de îmbolnăvire, în cadrul programului național de vaccinare, este disponibil pentru distribuție în România, începând de săptămâna aceasta.

Prima tranșă ajunsă în țara noastră, de aproape 400.000 de doze, va fi distribuită săptămâna aceasta către Direcţiile de Sănătate Publică din țară.

De la DSP-uri, vaccinul poate fi accesat de medicii de familie pentru campania de vaccinare.

România vine după doi ani consecutivi cu epidemie de gripă în sezonul rece, iar medicii au avertizat că vaccinarea împotriva gripei este mai necesară ca oricând anul acesta, în timpul pandemiei de COVID-19.

Persoanele care pot beneficia de vaccin gratuit în cabinetul medicului de familie sunt cele care fac parte din categoriile considerate cu risc mare de îmbolnăvire - persoane cu vârsta de peste 65 de ani, persoane cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, femei însărcinate.

Citeste si:
Tătaru: „Vom achiziționa vaccinuri pentru întreaga populație”
Tătaru: „Vom achiziționa...

Persoanele din afara categoriilor de risc își pot achiziționa vaccinul împotriva gripei contra cost, din farmacii.

Vaccinul tetravalent este disponibil pentru distribuție în România începând cu această săptămână, asigurând astfel accesul pacienților la vaccinul gripal anual, anunță principalul furnizor de vaccin gripal în licitaţia naţională de anul acesta, Mylan România.

Gripa sezonieră rămâne o problemă gravă de sănătate publică, poate avea forme severe și chiar provoca moartea în rândul categoriilor vulnerabile. Cea mai eficientă modalitate de prevenție este vaccinarea.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă vaccinarea gripală ca o prioritate în efortul de a minimiza riscul excesiv de comorbiditate și mortalitate provocate de boli care pot fi prevenite prin vaccinare, informează hotnews.ro

Citeste si:
O relație bună cu propriul copil: 4 întrebări pe care ar trebui să...
Menține o relație bună cu...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.