Secretarul de stat Raed Arafat a declarat, duminică seara, că va urma o perioadă dificilă, din cauza faptului că gripa sezonieră se va asocia cu virusul Covid-19, iar persoanele vulnerabile la coronavirus sunt vulnerabile și la gripă.

Ne aşteptăm ca în luna octombrie să vedem efectele bineînţeles la reluarea mai multor activităţi: şcoală, revenirea la locul de muncă, la birouri, chiar dacă acolo sperăm să se respecte regulile, să se transmită mai puţin în zonele respective. Activităţile care s-au reluat recent, campania electorală, alegerile, toate astea înseamnă anumite riscuri care pot să ducă la o creştere a numărului cazurilor în luna octombrie. Aşa că noi trebuie să fim pregătiţi şi pentru acest lucru, dar şi pentru încă un lucru pe care l-am mai zis şi acesta este gripa sezonieră. Se va asocia COVID-ul cu gripa sezonieră în aceeaşi perioadă şi o să avem o perioadă dificilă pentru că persoanele vulnerabile pentru COVID sunt vulnerabile inclusiv în cazul gripei sezoniere şi de aici sfatul pe care l-am dat şi îl repetăm, să se vaccineze împotriva gripei sezoniere”, a declarat Raed Arafat.

Acesta a precizat că Ministerul Sănătății a achiziționat deja doze de vaccin antigripal și recomandă persoanelor vulnerabile să se vaccineze împotriva gripei de sezon.

Există doze care înţeleg că au fost deja achiziţionate şi aduse de Ministerul Sănătăţii, deci persoanele vulnerabile, persoanele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere, cu asta cel puţin elimină un risc chiar dacă nu e un risc eliminat total pentru că încă poţi să faci gripă, dar o faci într-o formă atenuată dacă eşti vaccinat. Şi bineînţeles respectarea regulilor de distanţare de protecţie, de igienă, care sunt regulile de bază care pot să ne ferească de a fi infectat cu acest virus la maxim”, a mai spus Arafat la Antena 3, citat de g4media.


Despre autor:


Ultima actualizare: 14 Septembrie 2020 - 08 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.