Guvernul a emis un proiect de hotărâre prin care va interzice vânzarea băuturilor energizante pentru persoanele minore, în incinta spitalelor, la automate, cu excepția celor din clădirile cu birouri.

Proiectul cuprinde următoarele interdicții:


  • Se interzice comercializarea băuturilor energizante persoanelor cu vârsta sub 18 ani, inclusiv prin comerțul online și/sau alte metode de vânzare la distanță.

  • Se interzice comercializarea băuturilor energizante prin automate, cu excepția celor amplasate în clădirile cu destinație exclusivă spațiilor pentru birouri.

  • Se interzice comercializarea băuturilor energizante în unităţile sanitare şi în incinta unităţilor de învăţământ preuniversitar, inclusiv prin automate din incinta acestora.Hotărârea a fost înaintată cu scopul de a proteja sănătatea persoanelor din România prin intermediul unor măsuri care limitează consumul băuturilor energizante, reducând comercializarea acestora pe piață, desfășurarea campaniilor de informare și atenționare asupra efectelor băuturilor energizante asupra sănătății persoanelor.

În proiect este specificat că „băuturile energizante sunt băuturile care conţin combinaţii variate de carbohidraţi vitamine, minerale, cu două sau mai multe substanţe, precum: cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactona şi alţi compuşi cu efect de stimulare a sistemului nervos central”.

Proiectul de hotărâre a fost pus în dezbatere publică de către Ministerul Sănătății pentru a primi aprobarea, menționează G4media.ro.

Citeste si:
Alte 930.000 doze de vaccin gripal vor ajunge în cabinetele...
Ministerul Sănătății...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.