Studiile efectuate de o universitate și de un spital din regiunea spaniolă Catalonia, atenționează Uniunea Europeană de un posibil al doilea val de coronavirus, care ar putea porni din Spania și se poate extinde spre restul Europei. Studiile efectuate de cercetători arată că situația din luna martie se poate repeta.

Spitalul Universitar "Germas Trias i Pujol" şi Universitatea Politehnică din Catalonia sunt de părere că redeschiderea barurilor și a restaurantelor ar putea avea efecte negative asupra răspândirii epidemiilor, deorece măsurile de protecție, distanțarea socială și purtarea măștilor de protecție sunt respectate din ce în ce mai puțin.

Studiul a fost efectuat cu scopul de a găsi soluții pentru diminuarea virusului în condițiile în care restricțiile și măsurile de siguranță impuse nu sunt respectate conform indicațiilor. Cercetătorii studiului afirmă că cel de-al doilea val ar putea fi un scenariu identic cu pandemia din luna martie.

Chiar dacă Spania este o țară cu temperaturi ridicate și oamenii petrec mult timp în aer liber, virusul s-a răspândit destul de rapid în întreaga țară. Cercetătorii au fost interesați de modul în care a fost posibilă o astfel de expansiune a virusului. Ridicarea restricțiilor de circulație, în special cele din provincii, înainte altor țări din lista celor cu un număr mare de infectări a dus la majorarea cazurilor din Spania. ''Rata cazurilor pozitive ar fi putut fi de trei ori mai mare decât cifrele detectate oficial'', prezintă studiul potrivit antena3.ro.

Citeste si:
Bilanț COVID-19, 15 octombrie 2021. 363 de persoane și-au pierdut...
Bilanț COVID-19, 15 octombrie...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.