Odată cu începerea noului an școlar, elevii vor fi nevoiți să poarte mască la orele de curs și să păstreze distanța socială. Medicul pediatru, Mihaela Oros a explicat dacă este sau nu dăunătoare masca de protecție pentru copii.

Specialista afirmă că masca de protecție nu este recomandată pentru copiii sub 5 ani. Masca nu este dăunătoare pentru sănătatea copilului, dacă aceasta este potrivita vârstei și știe cum să o întrebuințeze corect, însă și cei mici pot avea anumite afecțiuni sau probleme de dezvoltare care nu le permit purtarea măștii de protecție.

Pentru utilizarea zilnică, masca textilă este considerată fiind opțiunea cea mai rezonabilă, fiind aleasă după mărimea feței copilului, dar care trebuie neapărat să acopere nasul, gura și bărbia. În privința copiilor mai mici, aceștia trebuie supravegheați pentru a evita o posibilă sufocare. Masca textilă poate fi spălată, călcată și purată a doua zi.

”Școala începe altfel, este mai stresant, nu știm exact cum o să evolueze lucrurile. Ce știm însă, este ce am învățat în ultimele luni cu toții. Am învățat că atunci când e nevoie punem masca și că cei mici pot să o poarte", a declarat medicul Mihaela Opos pentru antena3.ro

Copiilor mai mari de 12 ani le este recomandat să poarte masca exact ca adulții deoarece aceștia au învățat destul de repede cum să se dezinfecteze, să se sapele pe mâini, cum să poarte masca corect.

Citeste si:
Profesor amenințat cu decapitarea de către un elev musulman de 11 ani
Profesor amenințat cu...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.