Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat că România va beneficia, probabil la începutul anului viitor, de 4% din totalul de 30 de milioane de doze de vaccin anti-Covid-19 contractate de Uniunea Europeană, într-o primă tranșă, adică aproape 1.3 milioane de vaccinuri.

După cum ştiţi, în studiul unui vaccin sunt faza I, faza II, în general sunt pe un eşantion mai mic şi pe persoane sănătoase, fără comorbidităţi. Urmează un stadiu sau o fază III în care sunt eşantioane mai mari şi pentru persoane cu comorbidităţi. În acest moment, din ce ştim noi şi de la partenerii noştri europeni, sunt în jur de 6 firme care fac acest studiu, două dintre ele sunt care au trecut, deja, la faza III. La nivelul comunităţii europene, noi suntem angrenaţi şi suntem, să spunem, prinşi în această iniţiativă, urmând ca din ianuarie, poate, să beneficiem şi de primele doze de vaccin. Comunitatea europeană va primi 30 de milioane într-o primă tranşă, având discuţii şi contracte ferme cu o serie de firme, iar noi urmează să primim o parte din aceste vaccinuri, raportat la numărul de populaţie. S-a decis, din cele 30 de milioane de doze de vaccin care vor fi primite într-o primă tranşă de comunitatea europeană noi suntem cu 4% - 1.290.000 de doze”, a declarat Nelu Tătaru, potrivit hotnews.ro.

Ministrul Sănătății a spus că totalul dozelor de vaccin anti-Covid-19 contractate de Uniunea Europeană până la acest moment ajunge la aproximativ 300 de milioane de doze, adăugând faptul că sunt discuții pentru suplimentarea acestui număr.

În prima tranșă de primire a dozelor de vaccin, Nelu Tătaru a spus că vor fi vaccinate „grupele extreme şi persoanele care lucrează direct cu populaţia, personalul medical, profesorii, personalul didactic”.

Acesta a mai spus că, ulterior, comunitatea europeană va primi în fiecare lună din aceste contractări un număr de vaccinuri, din care România va beneficia de de acel 4%.

Citeste si:
Alte 930.000 doze de vaccin gripal vor ajunge în cabinetele...
Ministerul Sănătății...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.