Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS și președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat că virusul Covid-19 nu va dispărea nici după al doilea val de infectări. Acesta spune că fără un vaccin, imunizarea pe cale naturală ar putea să dureze aproximativ 15 ani.

Virusul nu dispare după al doilea val. Oamenii trebuie să înțeleagă că vom trăi cu acest virus în anii următori”, spune Rafila.

Reprezentantul României la OMS susține că soluția este găsirea unui vaccin

Vaccinul va opri răspândirea, dar boala va reizbucni, vor apărea focare ici și colo”, dar care vor putea fi controlate mult mai ușor, a mai spus acesta.

Alexandru Rafila spune că oamenii trebuie să înțeleagă că abia după apariția unui vaccin ne vom putea întoarce la o viață normală, nu după încetarea stărilor de urgență sau de alertă.

Oamenii au înțeles că după starea de urgență se întorc la normal. Și s-au relaxat, și apoi au apărut acele creșteri de cazuri. Vaccinul ne va permite sa ne relaxăm comportamental”, a explicat Rafila, potrivit digi24.ro.

Potrivit unui studiu de seroprevalență, între 2% și 2,5% din români au trecut prin boală, adică aproximativ 500.000 de români au fost infectați cu Covid-19, de aproape șapte ori mai mult decât cazurile înregistrate oficial, 75.000.

Făcând un calcul, la un ritm de infectare a 500.000 de oameni în șase luni, respectiv un milion de cazuri pe an, Alexandru Rafila a explicat că ar dura aproximativ 15 ani până când măcar trei sferturi din populația României să se imunizeze pe cale naturală, astfel încât să oprească răspândirea virusului.


Despre autor:


Ultima actualizare: 21 August 2020 - 08 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.