Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că, din păcate, nu vom scăpa nici anul viitor de coronavirus, așa că este important să fie luate măsuri de prevenție, inclusiv vaccinarea antigripală mai extinsă.

Alexandru Rafila susține că, atâta timp cât nu există un vaccin care să prevină infectarea cu virusul Covid-19 și medicamente eficiente pentru tratarea persoanelor deja infectate, nu avem cum să ne gândim că anul viitor vom scăpa de acest virus.

Nu avem niciun motiv să considerăm că această boală nu va mai fi la fel de gravă în 2021 decât în măsura în care vom avea disponibil un vaccin prin care să prevenim infecția și medicamente care să fie foarte eficiente în tratarea pacienților care au fost deja infectați”, a declarat Rafila.

Acesta a spus că România trebuie să fie pregătită să diferențieze cazurile de infectare cu Covid-19 de cazurile de virus gripal, deoarece simptomele sunt asemănătoare, iar o măsură bună de prevenție pentru gripa sezonieră ar fi extinderea vaccinării antigripale.

„În ceea ce privește infecția gripală, acolo sunt două lucruri. Trebuie să pregătim o capacitate de diagnostic de laborator care să permită diferențierea între cazurile cu noul coronavirus, respectiv cu virusul gripal, având în vedere că simptomatologia este asemănătoare. Și al doilea, este vorba despre vaccinarea antigripală care ar trebui să fie mult mai extinsă în acest an ca să evităm o situație foarte serioasă, care ar însemna ca o persoană să aibă infecție cu ambele tipuri de virus, ceea ce poate să pună foarte serios în pericol starea de sănătate și chiar viața acestor persoane”, a mai declarat Alexandru Rafila, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Ultima actualizare: 19 August 2020 - 09 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.