Bill Gates a vorbit despre vaccinul anti-coronavirus și a afirmat că primele astfel de leacuri nu vor fi cele ideale, pe care le așteptăm.

Fundația Bill & Melinda Gates a oferit finanțări de 350 de milioane de dolari pentru cercetarea vaccinurilor, iar mai multe companii farmaceutice, între care Novavax, AstraZeneca și Johnson & Johnson beneficiază de aceste fonduri.

Consensul general din comunitatea medicală indică faptul că vom avea un vaccin funcțional până la finalul acestui an. Totuși, Bill Gates avertizează că acesta ar putea să nu fie suficient de puternic pentru a rezolva toate problemele deodată.

”Vaccinul inițial nu va fi ideal în ceea ce privește eficiența împotriva bolii și a transmisiei”, a declarat miliardarul în timpul unui interviu. ”Ar putea ca efectele sale să nu dureze foarte mult și va fi folosit mai degrabă în țările bogate, ca măsură temporară de ameliorare a pandemiei.”

Partea bună e că în 2021 vor apărea și vaccinuri mai viabile și disponibile la scară mai largă, atunci când mai multe leacuri de acest fel vor fi aprobate. ”Cu atât de multe companii care lucrează la ele, ne permitem să avem câteva eșecuri într-o mare de succese de lungă durată și cu costuri reduse”, a mai spus Gates, conform observer.com.

Mai multe vaccinuri au intrat în faza finală a testelor clinice pe oameni, între care AZD1222, de la AstraZeneca, dar și mRNA-1273, de la Moderna.

În prezent, SUA și mai multe state europene se străduiesc să semneze acorduri cu dezvoltatorii de vaccinuri și se angajează să cumpere sute de milioane de doze, chiar dacă vaccinurile respective încă nu și-au dovedit siguranța și eficacitatea.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 August 2020 - 03 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.