Covid-19 a ucis până acum 773.000 de oameni și aproape 22 de milioane au fost infectați cu acest virus. Dar, în ciuda ratei de infectare, foarte multe persoane refuză să poarte mască sanitară.

Gary Noesner s-a pensionat în urmă cu două decenii după o carieră de 30 de ani în care a fost investigator, instructor și negociator pentru FBI. Noesner a petrecut foarte mult timp de-a lungul carierei sale încercând să ajungă la un consens cu oameni care nu păreau dispuși să asculte de nimeni.

Iată ce spune acesta despre oamenii nerezonabili care ar putea omorî accidental pe cineva.

"De îndată ce va aventurați într-un ton sau comportament critic cu astfel de persoane, vor lua imediat o postura defensivă. Fie că sunt sau nu puternici, se vor simți obligați să-și apere libertatea de a face ceea ce își doresc. Deci orice abordare în registrul critic va eșua, inevitabil.", spune Noesner.

Pe lângă evitarea unui ton critic, este important de menționat că nici invocarea legii sau a științei nu este o strategie bună. În schimb, arată-te vulnerabil și îngrijorat și aruncă problema pe tine.

Retail jobs

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

"O alta strategie eficienta este de a vă arăta interesați să ascultați și versiunea lor. Supărarea acestor oameni vine în special din frustrarea ca nu sunt ascultați, înțeleși, apreciați. Felul în care vorbești influențează comportamentul, generand respect și încredere. Ramaneti calm și răbdător și înțelegeți și recunoașteți punctele lor de vedere, apoi cereți-le să ia in considerare și versiunea voastră, asta este cel mai bun pe care îl puteți face.", mai spune Noesner.


Despre autor:


Ultima actualizare: 18 August 2020 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

{* *}

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.