Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a declarat că este foarte probabil ca aproximativ jumătate de milion de români să fi trecut deja prin infectarea cu coronavirus.

Profesorul susține că numărul cazurilor diagnosticate este mult mai mic decât numărul real de cazuri, având în vedere că multe persoane sunt asimptomatice, sau fac forme ușoare ale bolii, astfel încât nu sunt determinați să meargă la medic.

Proabil că circa jumătate de milion de oameni din România au trecut deja prin boală, dar dacă ne gândim procentual, asta înseamnă undeva în jur de 2,5% și asta înseamnă că avem un coeficient de multiplicare între 8 și 10, între numărul de cazuri diagnosticate și numărul real de cazuri. Acest lucru a fost dovedit în toate țările care și-au încheiat studiile de seroprevalență. Al nostru este în curs de desfășurare la nivelul INSP. Probabil că cifrele vor fi între 2 - 3% seroprevalență, adică persoane care au trecut prin infecție în România”, a declarat Rafila.

În ceea ce privește imunizarea în masă, Alexandru Rafila spune că „suntem foarte departe” de acest lucru.

Nicio țară nu este într-o astfel de situație. Chiar regiuni care au trecut printr-un număr mare de infecții cu coronavirus nu depășesc 15 - 20%, iar la noi e undeva între 2,5 - 3%. Ca să putem vorbi de imunizare în masă trebuie să ne apropiem de 70% din populație trecută prin infecție, iar lucrul acesta s-ar întâmplă în câțiva ani de zile. Sperăm că această cifră să fie obținută prin vaccinare și nu prin îmbolnăvire”, a mai spus reprezentantul României la OMS, potrivit digi24.ro.

Citeste si:
Transportul în comun și persoanele în autoizolare, verificate de...
Poliția din Baia Mare...Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.